Hozzájárulok, hogy a weboldal látogatásakor a számítógépemen sütiket (cookie) helyezzen el, amelyek segítségével az oldalon tett látogatásom adatait webanalitikai céljából felhasználják.
Részletes tájékoztatás a Adatkezelési tájékoztató dokumentumban található. További információ.   Rendben, elfogadom

Kurreisen Utazási Iroda

25 évesek vagyunk

Utazási beszámoló - KEFALÓNIA

Az utazás dátuma 2013. július (készítette: Tóth-Kurtz Márton). 
Szolgáltatások: tengerparttól 200 m-re található apartman, önellátással, autóbusszal.

Romantikus „kettesben” nyaralásra kiváló választás volt Kefalónia (de most már családosoknak is nyugodt szívvel ajánlom), mely Görögország legvadregényesebb, legizgalmasabb szigete. Kényelmes (filmvetítés útközben) buszban 22 órát kell utazni (4 óránként 15 perces megállókkal) és egy másfél órát komppal, hogy elérjük eme csodás egzotikus kis szigetet, mely első látásra is már kárpótol minket a hosszú ideutazás (de azért minden korosztály számára kibírható) fáradalmaiért. Szálláshelyünk a sziget délkeleti részén Skala üdülőfaluban volt. Tiszta, mindennel felszerelt apartman várt minket. A bejárati kapunál a jázmin bódító illata kísért minket mindig, amikor kimentünk az utcára, bármerre is járunk mindenfelé virágok díszítik(kaktuszok, leanderek) utunkat. A hely atmoszférája azonnal beszippantja az embert, a nyüzsgő mégis csendes és érintetlen természet képét elénk táró kis „csoda” sziget. Amit már az első sétánk közben észlelhetünkaz, hogy a szigeten (sem a központban sem a tengerparton) nincs turista áradat, nincs tumultus. Itt elbújhat az ember a világ elől, ha ez a vágya. 

A fürdőzésen, sétákon kívül számtalan fakultatív kirándulási lehetőség közül választhatunk. 
Mindjárt a második napon szervezett buszkirándulásra befizettük magunkat „a földi paradicsom tengerpartjára” Myrthos Beach-re (világ 10 legszebb strandja között tartják számon-nem érdemtelenül) ahol tényleg olyan türkizkék a tenger, mint a filmekben. Az egyik legszebb természeti látványosság, amit életünkben láttunk. Kihagyhatatlan! 
Majd a sziget fővárosába Argostoliba egyénileg, menetrendszerinti busszal jutottunk el (mivel könnyen ki tudja nézni az ember a menetrendet a megállóban). A városkép mi ott fogadott minket: cirkáló robogók, tündöklő napfény, nyugalom, kávézók, virágok mindenhol, hosszú sétáló utca, szűk sikátorok, a mediterrán világ minden képviselője jelen van ezen a helyen is. Semmi egetverő különlegesség, csak rendkívül jó hely. Nagy szerencsénk volt, mert a kikötőben láttunk óriás teknősöket is amint harapdálják a halászoktól kapott falatokat. (Kefalónián júniustól augusztusig a nyaralók által is látogatott partszakaszon ássák tojásaikat a tengerparti homokba.) 
A kirándulásunk utáni 2 napot a helyi (Skala Beach) strandon töltöttünk, ami egymaga megérne 1 hetet is és nem unatkozna az ember, ha csak napozni és strandolni szeretne. Hiszen kristálytiszta vize, homokos néhol sziklás partja lenyűgöző. 
Majd részt vettünk ismét egy fakultatív hajóúton Zakynthos szigetére, ahol megnéztük a Navagio öböl partján fekvő hajóroncsot valamint a szemet kápráztató kék barlangokat is. A programhoz tartozó nyílt vízi fürdőzés, hajóról ugrálás, búvárkodás tette igazán felejthetetlenné ezt az egész napos kirándulást. 
Folytatva egyéni kalandozásunkat a szigeten, egyik délután felsétáltunk az Old Skala-ba, az óváros romjaihoz. Elindultunk a hegyen fekvő hajdani város felé. Ahogy mentünk felfelé mintha a letűnt világ hangjait hallotta volna az ember és odaképzelte magát a múltba. Ott valóban mesélnek a hegyek és beszélnek a fák, a romok. Itt mely az egész szigetre jellemző „véletlen” az „élet hozta” meglepetésben, élményben részesültünk. A hegy csúcsára felérve meghallottuk a szemközti hegyoldalról lefelé igyekvő juhok „századát”, melynek moraja, csengése az egész fenti hegyvilágot beterítette, egyedülálló élményként jegyezzük, azóta is emlékezetünkben. 
A következő nap részt vettünk még egy és egyben utazásunk utolsó fakultatív kirándulásán, mely során Ithaka szigetére hajóztunk el. Egy-másfélórás út során végig lenyűgöző természeti szépségek kísértek. Kis bulvár: a hajóról láttuk Madonna nyaralóját. Az Odüsszeuszból ismert egyedülálló hangulatú szigeten számos látnivaló mellett megnéztük Homérosz és Odüsszeusz szobrát, valamint egy ingyenes látogatható néprajzi múzeumot. Hazafelé ismét a tájban gyönyörködhettünk, és ismét szerencsénk volt, hiszen a sziklákon láttunk hegyi kecskéket. Delfinek is gyakran előfordulnak ezen a szakaszon. Majd a hátralévő napokat ismét a megunhatatlan Skala Beach-en töltöttük. 
Annyira mély nyomott hagyott bennünk ez az utazás, hogy azóta is, gyakran „Kalimera”-val köszönünk reggelente egymásnak! Fedezzék fel Önök is e csodás szigetvilágot!
Egyéb tudnivalók még: a szigeten a strandok teljesen ingyenesek, a napernyőért és a napozó ágyakért fizetni kell. A szálláshely közelében pékség, zöldséges, szupermarket is található így könnyen beszerezhetjük akár egész napi élelmünket. Robogót, autót is kedvező áron kölcsönözhetünk.

Bármilyen hihetetlen, az utazás díja autóbuszos utazással + önellátó apartmanban való elhelyezéssel együttesen (10 nap / 7 éjszakára): 35.900-71.900.-Ft/fő között szezontól függően. + helyszínen fizetendő kompdíj. Teljes, egész szezonra szóló részletes árlistánkat kérésre megküldjük.

Kefalóniára egyéni utazással és repülővel is kínálunk utazást! Minden további információval, gyakorlati tanáccsal, vagy még részletesebb beszámolóval készséggel állunk rendelkezésre.

Több más tengerparti vagy egyéb üdülőprogramra foglalhatnak nálunk helyet, különböző színvonalon és árfekvésben.A honlapon szereplő helyesírási hibákért, aktualitását vesztett árakért és akciókért, illetve az árkalkulációs program esetleges hibáiért, valamint a képekben, leírásokban fellelhető hibákért, eltérésekért a felelősséget nem vállaljuk. Kizárólag a munkatársaink által visszaigazolt árak, adatok, leírások, képek tekintendők véglegesnek. Weboldalunk használata közben megadott, azonosításra alkalmas, személyes adatok begyűjtése és feldolgozása megfelel az érvényes magyar adatvédelmi előírásoknak (1992. évi LXIII. törvény). Adatkezelési Tájékoztatónkat itt olvashatja.

még töltünk