Hozzájárulok, hogy a weboldal látogatásakor a számítógépemen sütiket (cookie) helyezzen el, amelyek segítségével az oldalon tett látogatásom adatait webanalitikai céljából felhasználják.
Részletes tájékoztatás a Adatkezelési tájékoztató dokumentumban található. További információ.   Rendben, elfogadom

Kurreisen Utazási Iroda

25 évesek vagyunk

Utazási beszámoló - CIPRUS

Legutóbbi utazás dátuma: 2017. decemberében Larnaca, mert nyaraló időszaktól függetlenül is, oda néhány évente szintén visszavágyunk...
Szolgáltatások: közvetlen tengerparti szálloda 3* (Agia Napa üdülővárosban, a fehér homokos Nissi beach közelében, városközponttól alig pár percnyi sétára), félpanziós ellátással, repülőjárattal.

„Fiatal párként romantikus üdülésre kerestünk olyan úti célt, ahol szeptemberben is nyári időjárás, s a szép, változatos partszakaszokon-fürdőzésen kívül aktívan tölthetjük el nyaralásunkat. Ciprus, a méltán drágakőként emlegetett „szerelem szigete” nagyszerűen beváltotta a hozzá fűzött reményeket. Itt valóban megtalálható minden, mi a kikapcsolódáshoz kellhet, s a gyönyörű környezet + több ezer éves kulturális látványosságok mágnesként vonzzák az - akár luxus igényű- idelátogatót. 

Mi az, ami miatt jó Ciprusra jönni? Szinte megmagyarázhatatlan: a mitológiai történetek sokasága, a levegő bódító illata, az itt élők kedves természete, a ciprusi ételek különös édeskés-könnyű íze, mind együttesen járulnak hozzá ahhoz, hogy sose felejtsük, és első pillanattól olyan jól érezzük itt magunkat, ahogy „idegenben” talán nem is szoktuk.

Nem véletlen talán, hogy a történelem során majd mindegyik nagyhatalomnak fájt Ciprusra a foga.

Agia Napa (az egykori halászfalu) mára nyüzsgő turisztikai célpont, discók és szórakozóhelyek tekintetében is a legjobban ellátott. Különösen szépek a partszakaszai, a strandjai világos homokosak. Itt található a ciprusi üdüléseket hirdető katalógusok ismert „bevonzó” fotója, a híres Nissi beach is, mely fehér homokos, nagyon kedves és népszerű strand, a választott hoteltől kb. negyedórányi sétára, vagy 2 pár perc autóbusszal. Ez a kifejezetten gyerekbarát, ill. úszni kevésbé tudók számára is biztonságos strand, lassan mélyülő partjával tényleg olyan hangulatos, mint a képeken, így többször is itt strandoltunk.

A környező városokba (Protarasba, Larnacára, Limassolba vagy a távolibb Nicosiába) tömegközlekedéssel is el lehet jutni, a szálloda elől indulnak a buszok. Mindenütt találunk látnivalókat. Kedvező árakon autót vagy motort is lehet bérelni (de vigyázat: fordított a közlekedés!)

Ahova feltétlenül érdemes ellátogatni:

- Troodos hegység - Kykkos Kolostor (ezt a kirándulást szervezetten idegenvezetővel – autóbusszal - ajánlom, a kanyargós hegyi kis utak ugyanis különösen nehezített pályát jelentenek a „jobbra tarts” –hoz szokott vezetőknek ;) ) Amúgy is legalább egy kiránduláson „muszáj” részt venni a több évtizede kint élő, roppant kedves magyar idegenvezető hölggyel, Melindával, akinek lebilincselő idegenvezetése legendás. 
Ez a gazdag, élmény teli kirándulás érinti Laniát, a festői hegyi falucskát; az Olympost (mert itt is van egy!), és a Kykkosi Kolostort, amely a sziget frissen restaurált, leggazdagabb kolostora, és visszafelé még Nicosiát is – a kettéosztott fővárost. Fárasztó, élmény és információban bővelkedő napot tölthetünk el így, ha az idegenvezetős szervezett programot választjuk, ahogy mint mi is tettük.

- Aphrodité sziklája
A mitológia szerint ezen a helyen bukkant fel a tengerből Aphrodité (a szerelem és a szépség istennője). A szikla környékén igen erősen hullámzó a tenger, így aki a helyi mendemonda szerint az örök szépség és fiatalság reményében (a többi turistával együtt) lelkesen körbeússza azt háromszor; ha örökké szép nem is, de teljesítményével biztosan elégedett lesz. 
A partszakaszáról a kerekre formált, lapos, tenyérnyi méretű kavicsokból érdemes emlékbe hazahoznunk néhányat.

- Paphos: a világörökség részeként nyilvánított Régészeti Parkjában megcsodálhatjuk a padlómozaikokat, a Dionyszosz, Thészeusz és Eón villákban. Észrevétlenül töltöttünk el itt igen tartalmas fél napot.

Ha időnk engedi, még ellátogathatunk Famagustába, a kísértetvárosba is, és az előbbiekben már emlegetett Nicosiába, mely Európa utolsó megosztott fővárosa. 
Ahogy mi is tettük, részt vehetünk egy egynapos hajókiránduláson is, mely a tengerről nyújt csodálatos képet a parti városokról, illetve nyílt tengeri fürdőzésre is ad lehetőséget. Lehet az is élmény, hogy a tengeri panorámát nyújtó puha ágyakon ringatózva költhetjük el még az ebédünket is. (A program tartalmazza a hajón készülő ebédet is.)

Mit kóstoljunk Cipruson?

  • A mézédes ciprusi mazsolabort, a Commandariát, melyet már több mint 2000 éve készítenek. (Ajándékba is mindenképp érdemes,eddig mindenki ki ízlelte, csak szuperlatívuszokban tudott róla beszélni.)
  • A ciprusi mezét ami 15-20 különböző fogásból áll – előételek, saláták, mártások, pürék, húsok - és ugyan apró adagokat szolgálnak fel, gondolom nem mi vagyunk az egyetlenek, akik félúton kérni akartuk a számlát, mert elképzelni sem tudtuk, hogy még van folytatás… hát volt ;) egyedi, fenséges ízekkel.

Egyéb információk: a szálloda területén, s saját partszakaszán a napozóterasz napernyőkkel ingyenes, ahogy a szigeten a strandok is, de máshol fürdőzve a napernyőért és ágyért fizetni kell. A svédasztalos reggeli és vacsora ellátás kifogástalan, a szállás 3*-os színvonalának megfelelő. Nagy vonzerő, hogy az étkezések a medence partján lévő asztaloknál, a tengert csodálva is elfogyaszthatók.
A hotelünk szomszédságában egy vidámpark található, mely számtalan szórakozási lehetőséget kínál, illetve rövid sétatávolságra elérhető a kikötő (~400 méter), ahol éjszakai szórakozóhelyek, éttermek, bárok, üzletek sokasága vár. Jelentkezhetünk itt hajnali horgászatra autentikus halászhajóra, de hosszabb kirándulásra is.

Saját magam 2 alkalommal jártam a szigeten, de remélem, még lesz módom újra (és újra) látni, hiszen nagyon megfogott és hasonló érzésekről számolt be az évek során számos ide irányított utasom is."

Minden további információval, gyakorlati tanáccsal, vagy még részletesebb beszámolóval készséggel állunk rendelkezésre.

Természetesen alacsonyabb és magasabb nívón is foglalhat nálunk Ciprusra üdülést, és természetesen nem csak Agia Napán.

Több más tengerparti vagy egyéb üdülőprogramra foglalhatnak nálunk helyet, különböző színvonalon és árfekvésben.A honlapon szereplő helyesírási hibákért, aktualitását vesztett árakért és akciókért, illetve az árkalkulációs program esetleges hibáiért, valamint a képekben, leírásokban fellelhető hibákért, eltérésekért a felelősséget nem vállaljuk. Kizárólag a munkatársaink által visszaigazolt árak, adatok, leírások, képek tekintendők véglegesnek. Weboldalunk használata közben megadott, azonosításra alkalmas, személyes adatok begyűjtése és feldolgozása megfelel az érvényes magyar adatvédelmi előírásoknak (1992. évi LXIII. törvény). Adatkezelési Tájékoztatónkat itt olvashatja.

még töltünk